Stačí málo podcast

„Rajčata nejsou muzejní exponát. Přestaňte zbytečně plýtvat jídlem i penězi.“

„Rajčata nejsou muzejní exponát. Přestaňte zbytečně plýtvat jídlem i penězi.“

Karolína Fourová a Michaela Číhalíková ze Zachraň jídlo: Češi plýtvají jídlem i penězi. Jak ušetřit zdraví, rozpočet i planetu?

Karolína Fourová a Michaela Číhalíková

V běžné české popelnici skončí desítky kil potravin ročně. Přitom průměrná domácnost by mohla správným zacházením s jídlem ušetřit víc než 8 tisíc korun ročně, rodiny dokonce více než 14 tisíc. Proto jsme si do nového podcastu Stačí málo, který vám přináší Generali Česká pojišťovna, pozvali inženýrku výživy a kvality potravin a food influencerku Karolínu Fourovou a ředitelku organizace Zachraň jídlo Michaelou Číhalíkovou.  

Společně si povídáme…

  • o tipech na lepší skladování potravin v domácnostech,
  • o nejčastějších chybách při mražení jídla,
  • o rozdílech mezi minimální trvanlivostí a datem spotřeby,
  • o ošklivých potravinách, které mají svoje místo v obchodech i ve spížích,
  • o dumpster divingu u nás i v Norsku,
  • o vyhazování a záchraně obědů v jídelnách 


Nasyťte se čerstvými informacemi, které mohou pomoct ušetřit rozpočet i planetu.

Nejposlouchanější

Vyberte kategorii